Навчальна практика є обов’язковою компонентою освітньо-професійної програми підготовки фахівців зі ступенем вищої освіти «бакалавр» для слідчих підрозділів і підрозділів дізнання органів Національної поліції, під час проходження якої у курсантів формуються первинні професійні вміння та навички щодо планування та організації своєї роботи в органі досудового розслідування; аналізу криміногенної обстановки та стану злочинності в районі проходження навчальної практики; охорони та захисту порушених кримінальними протиправними діяннями прав і свобод громадян; складання проєктів процесуальних документів у кримінальних провадженнях.
За результатами проходження навчальної практики та з метою перевірки рівня засвоєння визначених програмою практики знань у курсантів 3 курсу факультету №2 (081 «Право») відбувся захист матеріалів практики із застосуванням елементів поліцейського квесту. До складу комісії увійшли науково-педагогічні працівники кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства: професорка кафедри Оксана Пчеліна, доцент кафедри Олександр Хань і старша викладачка Валерія Гнатенко.
За умовами сценарію поліцейського квесту кожна з підгруп курсантів отримала заздалегідь підготовлені завдання з урахуванням реальних умов діяльності слідчого та дізнавача, пов’язані з прийняттям процесуального рішення відповідно до ст. 214 КПК України, визначенням процесуального статусу учасників кримінального провадження, обставин, які підлягають доказуванню (ст.91 КПК України), та способів їх встановлення.
Члени комісії із захисту матеріалів навчальної практики оцінили кожного курсанта з урахуванням знання кримінального процесуального законодавства, вміння орієнтуватися в слідчій ситуації та приймати відповідні процесуальні рішення.

ВЗГ ХНУВС