Із курсантами 1 та 2 курсів факультету № 3 Харківського національного університету внутрішніх справ проведено онлайн-зустріч з інспекторкою відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Мариною Задвернюк.
Під час спілкування з курсантами обговорювалася спільна робота за проєктом «МРІЯ» StopRussiaChannel MRIYA, що обʼєднує небайдужих українців, які блокують та протидіють російській агресії в Інтернеті. За допомогою цього проєкту, що складається з кількох ініціатив, здійснюється комунікація з підписниками, ведеться збір нових посилань на ворожі ресурси та інформації про ворожу техніку, колаборантів, мародерів, іншу оперативну інформацію.
Чат-бот «Стоп-наркотик», розроблений спеціалістами Харківського національного університету внутрішніх справ у межах проєкту «МРІЯ», виконує функцію з блокування онлайн-магазинів, через які відбувається збут наркотиків і психотропів. З початку повномасштабного вторгнення проєкт змінив профіль і під назвою «StopRussiaChannel | MRIYA» спільно із волонтерами та громадянами зосередив діяльність на протидії поширенню фейків та Інтернет-пропаганді ворога.

ВЗГ ХНУВС