Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ірина Казанчук взяла участь в онлайн-вебінарі на тему «Про фінансування наукових досліджень», організованому Clarivate.

Не зважаючи на складні для країни часи, стратегічні плани закладів вищої освіти та науково-дослідних установ в Україні є центральним елементом планування та визначення майбутнього напряму їх науково-дослідної діяльності, тому відстеження фінансування та впливу наукових досліджень є надзвичайно важливим.

Щоб дізнатися більше про аналіз фінансування наукових досліджень учасники вебінару разом зі спікеркою – консультантом із регіональних рішень Clarivate кандидатом біологічних наук Іриною Тихонковою – детально розглянули важливі для науковців питання: як визначити історичні тенденції та узгодити результати зі стратегічним планом; що дає науковцю публікація в міжнародному виданні; як обрати якісне видання для публікації та уникнути «хижацького» видання; яким є фінансування за конкретною спеціальністю і як швидко оформити публікацію за форматом видання; що можна чи не можна робити зі статтею після публікації; перевірка індексації видання; хто фінансує науковців-лідерів за різними галузями права та багато іншого.

За результатами участі у вебінарі Ірина Казанчук отримала сертифікат міжнародного зразка. Отримані знання будуть використані у подальшій науково-дослідній діяльності.

 

ВЗГ ХНУВС