Старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області В’ячеслав Бугаєнко та доцент кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Павло Червоний у межах співпраці з сектором ювенальної превенції Вінницького РУП ГУНП Вінницької області провели виїзне бінарне заняття за темою «Психологія окремих слідчих дій».

Заняття було проведено з курсантами 3 курсу, які навчаються за спеціальністю «Психологія» (психолог ювенальної превенції) у межах вивчення навчальної дисципліни «Юридична психологія» у спеціалізованому приміщенні для опитування дітей «Зелена кімната».

Під час заняття курсанти дізналися про умови проведення слідчих дій з дітьми, які постраждали внаслідок злочину чи підозрюються в скоєнні злочинів.

Курсанти також ознайомилися з методиками, дружніми до дитини, зокрема з комплектом демонстраційних ляльок. Увага здобувачів освіти була акцентована на практичних можливостях, доцільності та ефективності використання таких ляльок з метою не лише отримання повних показань від допитуваних, але й мінімізації травмування осіб, які стали жертвами злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості.

ВЗГ ХНУВС