Для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ проведено заняття щодо впливу наркотиків на стан здоров’я та психічний розвиток людини. Тематичну лекцію провели заступник начальника управління – начальник 2-го відділу управління боротьби з наркозлочинністю у Вінницькій області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України Олександр Мартинюк та волонтери Громадської організації «Міжнародна антинаркотична асоціація» м. Вінниця.
Працівник поліції зазначив, що молодь є найбільш вразливою категорією, яка зазнає впливу наркотиків. Він підкреслив, що більшість тяжких злочинів (грабежі, розбої) люди скоюють у стані наркотичного сп’яніння, і розповів про адміністративну та кримінальну відповідальність за виготовлення, вживання, зберігання, збут наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.
Волонтери зосередили увагу на тому, що вживання наркотиків насамперед негативно впливає на здоров'я людей, сприяє розвитку соматичних і психічних захворювань і є однією з причин збільшення смертності.
Курсанти дізналися про руйнівні наслідки наркоманії, яка позбавляє надії на здоров’я, повноцінний фізичний і психічний розвиток. Для молоді це була нагода переконатись у значущості здорового способу життя.

ВЗГ ХНУВС