Представники Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у Всеукраїнському науково-педагогічному підвищенні кваліфікації «Безпековий сектор держави: вітчизняний досвід та кращі міжнародні практики». Захід пройшов на базі Одеського державного університету внутрішніх справ. За результатами успішного проходження 56 працівників університету отримали сертифікати Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Обговорювалися такі теми: «Внутрішня безпека держави – поняття та загальна характеристика», «Сучасні загрози внутрішньої безпеки держави», «Вітчизняний досвід та міжнародні практики забезпечення внутрішньої безпеки держави», «Поняття системи аналізу та оцінки ризиків, як важливої складової безпекового сектору держави», «Особливості аналізу та оцінки ризиків на міжнародному та національному рівнях», «Методи аналізу та оцінки ризиків», «Зміст процесу профілювання ризиків», «Роль правоохоронних органів у контексті правосуддя транзитивного періоду», «Поліція діалогу в державному механізмі вирішення конфліктів» тощо.
За підсумками науково-педагогічного підвищення кваліфікації було видано наукову збірку тез доповідей.

Професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету №1 Юлія Загуменна підготувала доповідь на тему «Тенденції розвитку законодавства про національну безпеку в умовах дії режиму воєнного стану». Професор кафедри оперативно-розшукової діяльності та розкриття злочинів факультету №2 Андрій Ханькевич – науково-методичну доповідь «Впровадження ILP моделі поліцейської діяльності у внутрішній безпековий сектор держави – з чого починати?».

Загальне навчальне навантаження склало 6 кредитів ECTS (180 годин) і розподілялося по 6 годин кожен день протягом 6 робочих тижнів.

ВЗГ ХНУВС