Про перші результати проєкту «Безпека та довіра» в ефірі телеканалу Вінниччина розповів начальник науково-дослідної лабораторії з проблем психологічного забезпечення правоохоронної діяльності ХНУВС Олексій Сердюк.

Проєкт «Безпека та довіра» - це щорічне моніторингове дослідження, яке проводиться з 2013 року Харківським національним університетом внутрішніх справ. Від початку війни дослідження поширено на території інших областей і проводиться спільно з Головними управліннями Національної поліції та обласними військовими адміністраціями за підтримки Соціологічної асоціації України та Консультативної місії Європейського Союзу.

Мета проєкту - покращення якості правоохоронних послуг, оцінювання рівня довіри до правоохоронних органів, визначення локальних проблем безпеки та очікувань громадян від поліції у територіальних громадах, а також встановлення пріоритетних напрямів забезпечення публічної безпеки і порядку на поточний рік.

Перші результати демонструють істотне зниження загальнокримінальної злочинності на фоні військових дій, підвищення довіри до усього правоохоронного блоку та стабільність структури безпекових проблем й очікувань місцевої громади від правоохоронних органів. 

Переглянути інтерв`ю також можна на офіційних сторінках соціальних мереж ТРК «Вінниччина» - Youtube, Facebook, Telegram.

ВЗГ ХНУВС