У межах науково-дослідної співпраці кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 ХНУВС із Київським університетом інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» завідувачка кафедри, доктор юридичних наук, професор Олена Салманова, професор кафедри, доктор юридичних наук, професор Анатолій Комзюк та доцентка кафедри, кандидат юридичних наук, доцент Ірина Казанчук долучилися до колективу авторів монографії «Адміністративне право та адміністративний процес України в умовах воєнного стану» (за заг. ред. В. Галунька, В. Фелика, В. Курила. – Київ: «Видавництво Людмила», 2023. – 704 с.).
За змістом у монографії розкриті питання програми другого блоку фахового вступного випробування з адміністративного права України, що затверджена МОН України. У монографії подано розширений авторський курс адміністративного права та адміністративного процесу України в умовах воєнного стану. За основу взято теоретичні положення та практику діяльності публічної адміністрації, що відповідає цінностям людиноцентристської теорії, коли публічна адміністрація має організувати і забезпечити оборону Батьківщини, права, свободи й інтереси приватних громадян та правопорядок в умовах воєнного стану.
Матеріали монографії можуть бути корисними у практичній діяльності посадових (службових) осіб адміністративних органів, які працюють (ведуть бойові дії, несуть службу) в умовах воєнного стану, викладачів закладів вищої освіти, науковців, народних депутатів, суддів, волонтерів та інших суб’єктів громадянського суспільства. Крім того, монографія може стати в нагоді під час вивчення курсантами та слухачами ХНУВС та інших закладів вищої освіти України таких навчальних дисциплін як «Адміністративне право» та «Адміністративний процес», а також під час підготовки до вступних випробувань для складання ЗНО магістратури, у підготовці до відповідних кваліфікаційних іспитів кандидатів на посади суддів, прокурорів, адвокатів, нотаріусів і працівників правоохоронних органів і інших суб’єктів публічної адміністрації.

ВЗГ ХНУВС