Курсанти факультетів № 2 і № 3 на чолі із ректором вишу генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком та проректором Анатолієм Клочком відвідали Вінницьку обласну станцію переливання крові, щоб поповнити її запаси. В умовах війни донорство набуло особливо важливого значення, адже кров потрібна щодня для порятунку життя не лише військових, але й цивільних громадян, які також отримують поранення, потерпаючи від обстрілів.

“Сьогодні немає сім`ї, в якій би рідні або близькі люди не воювали, - зазначає ректор. - Ми постійно здаємо кров, знаємо, що вона врятує чиїсь життя. Я вважаю, що керівник завжди має бути прикладом для своїх підлеглих і говорити не “Вперед!”, а “За мною!”. У цьому разі люди обов`язково почують і будуть вчиняти так само, усвідомлюючи важливість справи”.  

Сьогодні серед донорів курсанти перших курсів, але більшість із них уже не новачки. Разом із товаришами вони не вперше на станції переливання крові, адже добре усвідомлюють, що рятують життя багатьом людям, які потребують допомоги й лікування.

Директорка Вінницької обласної станції переливання крові Оксана Банах наголошує, що представники університету з перших днів перебування у Вінниці постійно здають кров, потреба в якій стабільно залишається високою.

Понад чотирьох тисяч членів університетського колективу за час перебування на Вінниччині здали кров. До донації залучаються і поліцейські практичних підрозділів з усієї України, які підвищують свій фаховий рівень в університеті, поліцейські офіцери громад, що проходять навчання. Як зазначає Валерій Сокуренко, Перемога - це спільна справа і кожен має зробити свій внесок. Здача крові не є примусовим заходом. Її надають виключно за власним бажанням усі, хто вболіває за свою державу, рідних, друзів, знайомих, що боронять Україну від російського агресора.

ВЗГ ХНУВС