Відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри трудового та господарського права факультету № 2, присвячене річниці вторгнення РФ на територію України. Засідання  розпочалося із вшанування пам'яті загиблих героїв у боротьбі за незалежність України хвилиною мовчання. 

У засіданні наукового гуртка взяли участь працівники практичних підрозділів територіальних органів Національної поліції: старший інспектор СРПП ВП №2 Дубенського районного відділу поліції ГУНП у Рівненській області Олександр Пянтковський та поліцейський ДОП СПД №1 БКС Прилуцького районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Юрій Борсук. Поліцейські поділилися власним досвідом забезпечення безпеки громадян і підтримання правопорядку в регіонах країни під час воєнного стану та про взаємодію підрозділів Національної поліції зі Збройними Силами України.

Керівник наукового гуртка, старша викладачка кафедри, кандидатка юридичних наук Тамара Яценко наголосила,  що протягом року з моменту повномасштабного вторгнення російських військ на територію нашої держави, безперестанно чиняться злочини проти людяності в Україні, спрямовані на винищення української нації. Повсякденно продовжуються обстріли цивільної інфраструктури, спричиняючи людські жертви серед мирного населення та завдаючи  великої шкоди навколишньому природному середовищу. Народ України проходить через жахливі випробування й платить найвищу ціну за свою незалежність і самостійність ― людські життя. Та попри всі труднощі українські воїни, волонтери й мирне населення щоденно демонструють вражаючі приклади мужності, стійкості та незламної віри в нашу перемогу. А гасло «Слава Україні! ― Героям слава!» житиме віки, прославляючи горду й сильну націю.  

Під час наукового заходу було заслухано доповіді гуртківців та обговорено шляхи вирішення проблем, спричинених війною в країні.

ВЗГ ХНУВС