Ректор університету Валерій Сокуренко провів онлайн-зустріч із курсантами усіх факультетів випускних курсів. Він довів до аудиторії інформацію про зміни, що відбулися у графіках освітнього процесу та в термінах проходження стажування на посаді. Генерал закликав молодь відповідально підготуватися до захисту матеріалів стажування та подальших підсумкових контролів. Він наголосив, що війна внесла корективи у функціонал працівників поліції, значно розширивши коло їхніх обов'язків. Програми, за якими відбувається підготовка фахівців в університеті, також скориговані з урахуванням теперішніх викликів і вимог. Тож сьогоднішні випускники, підкреслив ректор, володіють  запасом знань і навичок, необхідним для виконання службових обов`язків, як в мирний час, так і в умовах дії воєнного стану.

Валерій Васильович зазначив, що зараз триває набір до бригад «Гвардії наступу». Як підкреслює Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, основним їх ядром стануть професіонали – працівники Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби: добре підготовлені, екіпіровані, озброєні. Більшість із них вже мають досвід бойових дій на найгарячіших напрямках. Поповнити лави цих підрозділів можуть і випускники університету – вольові й вмотивовані, готові захищати Україну і нищити ворога.

Ректор наголосив, що де б юнаки та дівчата не несли службу після закінчення університету – у практичних підрозділах Національної поліції чи у складі штурмових бригад, – до виконання своїх службових обов`язків необхідно ставитися сумлінно й відповідально, гідно нести звання випускника Харківського національного університету внутрішніх справ, бути патріотом, любити свою землю, свій народ та наближати Перемогу.

У заході також взяв участь проректор університету Анатолій Клочко.

ВЗГ ХНУВС