Старшим  викладачем кафедри трудового та господарського права факультету № 2 Тамарою Яценко разом з інспектором Вишгородського РУП ГУНП у Київській області Ігорем Завірюхою та дільничним офіцером поліції Дубенського РВП ГУНП в Рівненській області Борисом Петруком у межах вивчення дисципліни «Екологічне право» для курсантів навчальної групи 202 проведено бінарне семінарське заняття на тему «Правова охорона довкілля в окремих сферах людської діяльності».

Під  час заняття обговорювалися  види та класифікація екологічних правопорушень. Окрему увагу було приділено питанню,  пов’язаному з відповідальностю у разі заподіяння шкоди джерелом підвищеної небезпеки життю, здоров’ю людини та довкіллю. 

Ігор Завірюха звернув увагу на особливості адміністративної та кримінальної відповідальності за екологічні правопорушення з урахуванням положень спеціального екологічного законодавства. Борис Петрук зазначив, що поширеність  порушень в екологічній сфері, різноманітність іхніх проявів та латентний характер викликають потребу в удосконаленні контрольних повноважень з боку правоохоронних органів, у тому числі й органі Національної поліції України.

Курсанти отримали змістовні відповіді на свої запитання та поповнили знання з вказаної теми. 

ВЗГ ХНУВС