До 209-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка в українській світлиці Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ серед студентсько-курсантської молоді за традицією проходить конкурс читців шевченківської поезії «Тарасове слово в віках не згасає…».
Цього року на конкурсі учасники урочисто та піднесено декламували поезію Тараса Шевченка, що утверджує духовну основу народу у боротьбі проти поневолення російською імперією. Могутні віршовані рядки борця за свободу України звучать як ніколи пророчо і ріжуть слух нашим ворогам.
Найяскравіші виступи були відзначені дипломами різних ступенів:
І-й – Олександра Тищенко (СФ-201), Дарія Колоснікова (СФ-202);
ІІ-й – Ліза Мірошніченко (СФ-201), Олександр Степка (СФ-202);
ІІІ-й – Іван Гриценко (СФ-202), Дмитро Яненко (СФ-203), Анастасія Оксак (СФдср – 22-2).
«Незгасаюча сила творчості Великого Кобзаря свідчить про те, що у віршованих рядках Шевченка молоде покоління українців відчуває сучасність, пораду та підтримку», – наголосила голова журі, завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Василенко.
Провідна фахівчиня Ганна Мітітєл підкреслила, що «виховання у молоді поваги до рідної мови і традицій свого народу є надважливою складовою національно-патріотичного напрямку роботи нашого закладу вищої освіти».

Сумська філія ХНУВС