До Дня українського добровольця та в межах національно-патріотичного виховання молоді для курсантів 1 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ провідними фахівцями Ганною Мітітєл, Сергієм Товстухою, доценткою кафедри юридичних дисциплін, кандидатом історичних наук Лесею Гончаренко було організовано та проведено патріотично-виховний захід «Сильні духом – наші добровольці». У заході взяв участь завідувач сектору у Сумській області Міністерства у справах ветеранів, екс-керівник штабу добровольчого формування Микола Бордюгов.

Він поділився історичними фактами та прикладами щодо діяльності добровольчих батальйонів, які століттями боронили Україну. Згадуючи феномени добровольства, які здавна притаманні українцям, Микола Бордюгов наголосив, що сьогодні, коли Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії, – повномасштабну війну з російським агресором за свою незалежність і територіальну цілісність, українські добровольці своїми героїчними вчинками та самовідданою службою постійно доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Україну та її народ віддати найдорожче – своє життя.

Захід проходив у форматі спілкування, курсанти ставили запитання, ділилися думками. Виховати справжніх патріотів, сильних духом, з високими моральними принципами та національною свідомістю – є пріоритетним напрямом виховної роботи закладу вищої освіти.

Сумська філія ХНУВС