Доцент кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Радченко взяв участь у зум-зустрічі «Solidarity Talks «Проблеми кордонів для тих, хто повертається через Росію чи залишає її: як запобігти порушенням прав людини?», організованій громадською правозахисною організацією «Центр Громадянських Свобод», яка працює з метою реального утвердження прав та свобод людини в Україні та країнах Євразії.

Участь у зустрічі взяли представники правозахисних організацій України, Естонії, Грузії, Латвії, Великої Британії, Росії. Вони поділилися своїм досвідом надання правової допомоги громадянам України, в яких виникли проблеми під час перетину державних кордонів Росії та суміжних з нею держав.

Під час конференції обговорювалися актуальні питання перетину кордонів Росії з державами-членами Європейського Союзу, Грузією та низкою інших країн громадянами України, а також змішаними родинами в умовах російської агресії проти України, здійснено аналіз правових підстав відмов прикордонниками зазначених країн у праві громадянам України та членам їхніх родин з іншим громадянством у перетині державного кордону.

Наприкінці заходу спікери дали ґрунтовні відповіді на численні запитання учасників зустрічі.

ВЗГ ХНУВС