Війна в Україні змінила світ, а українська нація стала для всіх символом мужності, стійкості і незламності у боротьбі за свою свободу і незалежність. Прикордонна Харківщина однією з перших прийняла ворожі удари, що мали на меті знищити місто, харків'ян і тих, для кого Харків став рідним.

Тисячі українців вишикувалися у довжелезні черги біля військкоматів, щоб взяти до рук зброю та піти добровольцями на фронт, поповнити лави потужної армії волонтерів. Серед них і представники Харківського національного університету внутрішніх справ.

Як і увесь прифронтовий Харків, університетський комплекс суттєво постраждав від ракетних та артилерійських обстрілів, але попри всі випробування, підготовка кадрів для правоохоронних органів України не зупинилась. Свою діяльність передислокований університет продовжив на Вінниччині та Хмельниччині. Міністерство внутрішніх справ України, представники депутатського корпусу, органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємці не залишили відомчий навчальний заклад сам-на-сам з проблемами. Вони підтримали, підставили дружнє плече у вирішенні всіх нагальних питань: виділили приміщення, допомогли провести ремонтні роботи, закупити меблі, оргтехніку, обладнання тощо.

Університет успішно провів вступну кампанію, а великий конкурс допоміг серед тисяч юнаків і дівчат відібрати найкращих - тих, хто вважає своїм покликанням захист прав і свобод громадян, інтересів держави. Вони успішно пройшли табірний збір та склали Присягу на вірність Українському народові.

ВЗГ ХНУВС