21 березня згідно з резолюцією 30-ї сесії ЮНЕСКО, яка проходила в 1999 році в Парижі, було прийнято рішення про щорічне відзначення Всесвітнього дня поезії (World Poetry Day). У межах його святкування було запропоновано популяризувати поезію як один із видів мистецтва, що дає змогу всьому світовому суспільству знайти і затвердити свою самобутність.

В українському календарі Всесвітній день поезії вперше з’явився у 2004 році. На весь світ і різними мовами звучать ліричні сонети Вільяма Шекспіра і Франческо Петрарки, пророчі слова Тараса Шевченка, чарівна жіноча поезія Лесі Українки, могутнє слово Івана Франка, неперевершені твори Ліни Костенко, Василя Симоненко, Василя Стуса, Бориса Олійника, Павла Тичини. Ці імена входять в наше життя з дитинства і залишаються з нами назавжди. Поезія... Вона втішить, пригорне, приголубить і проникне в таємниці людської душі... Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле.

Наукова бібліотека приєднується до святкування Всесвітнього дня поезії з віртуальною виставкою «Поезія – це свято як любов», створеною за власними  фондами.

ВЗГ ХНУВС