На кафедрі кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1 під керівництвом Тетяни Фоміної відбулося чергове засідання наукового гуртка за темою «Документування воєнних злочинів на деокупованих територіях». У заході взяли участь курсанти факультетів №№ 1, 2, 4, науково-педагогічні працівники кафедри.

До засідання дистанційно долучився старший слідчий в особливо важливих справах 1-го відділу (розслідування злочинів учинених в умовах збройного конфлікту) управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту ГСУ НПУ, який окреслив практичні аспекти фіксації та розслідування воєнних злочинів на деокупованій території м. Ірпінь Київської області. Доповідь та презентації поліцейського викликали зацікавленість у гуртківців, зокрема, щодо алгоритму дій слідчо-оперативної групи під час огляду місця події у результаті артилерійських та мінометних обстрілів; розслідування та документування воєнних злочинів, пов’язаних із жорстоким поводженням з цивільним населенням.

Молоді науковці також презентували свої доповіді, присвячені зокрема темам документування та розслідування сексуальних злочинів на деокупованих територіях, огляду місць масових поховань тощо.

ВЗГ ХНУВС