На початку засідання ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко від імені Вченої ради привітав ректора Харківського національного університету внутрішніх справ 2012-2015 рр., член-кореспондента Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України, генерал-полковника міліції Сергія Гусарова із 70-річчям із Дня народження.

Під час роботи Вчена рада розглянула низку нагальних питань життєдіяльності закладу вищої освіти: результати фінансової роботи Харківського національного університету внутрішніх справ у 2022 році, науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів у 2022 році в умовах воєнного стану. Багато уваги приділено підвищенню практичної спрямованості наукових конференцій, що проводяться у ХНУВС в умовах воєнного стану. Створено разові спеціалізовані вчені ради для проведення публічних захистів дисертацій з метою присудження ступеня доктора філософії. Заслухано звіт начальника відділу соціально-гуманітарної роботи Наталії Машніцької про військово-патріотичне виховання у виші.

Науковим зібранням також затверджено ініційовані кафедрами теми дисертаційних досліджень на здобуття ступеня доктора наук (доктора філософії); індивідуальні плани наукової роботи для докторантів відділу організації освітньо-наукової підготовки; рекомендації щодо зарахування до докторантури Харківського національного університету внутрішніх справ; Положення про навчально-методичне забезпечення освітнього процесу, порядок підготовки і його компонент; внесено зміни до графіків освітнього процесу на 2022/2023 навчальний рік та проведення дострокового випуску. Схвалено до друку монографічне дослідження та навчально-методичні матеріали для їх подальшого використання в освітньому процесі.

Вчена рада також затвердила освітньо-професійні програми, навчальні плани та концепції освітньої діяльності Кременчуцького льотного коледжу.

Наприкінці засідання Валерій Сокуренко зазначив, що колектив університету працює, несе службу, виконує усі завдання, поставлені Міністерством внутрішніх справ і Міністерством освіти та науки України, вирішує питання, пов’язані з організацією навчального процесу, науковою та методичною діяльністю закладу вищої освіти.

ВЗГ ХНУВС