З метою підвищення рівня професійної майстерності доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету №1 ХНУВС Ірина Казанчук пройшла онлайн навчання на відкритій платформі Prometheus з курсу «Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, та надавати допомогу постраждалим: керівництво для фахівців та фахівчинь».
Цей курс є універсальним базовим керівництвом для спеціалістів. Він складається з теоретичної основи, яка містить матеріал про сутність та ознаки сексуального насильства, що дозволить краще протидіяти цьому явищу в суспільстві, а також з практичних компонентів, спрямованих на покращення ідентифікації, документування та навичок спілкування спеціалістів із постраждалими особами.
Навчальний курс містить п’ять модулів, під час яких учасники дізналися про: особливості ідентифікації ознак сексуального насильства, пов’язаного з війною, хто його може вчиняти, яких форм і проявів воно набуває; міжнародні, європейські та національні стандарти з запобігання та протидії сексуальному насильству, пов’язаному з війною; принципи реагування, документування та надання допомоги постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з війною; правила взаємодії з постраждалими від сексуального насильства, пов’язаного з війною.
За результатами успішного складання тестових завдань після модулів Ірина Казанчук отримала сертифікат міжнародного зразка.

ВЗГ ХНУВС