На зустрічі учасників Школи наукового лідерства ХНУВС помічниця ректора з ґендерних питань, кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан прочитала лекцію «Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, та надавати допомогу постраждалим». 

Під час лекції здобувачі вищої освіти ознайомилися з поняттям «сексуального насильства, пов'язаного з війною», алгоритмом дій в такій ситуації, доказами цих злочинів та як їх збирати, основними засадами спілкування з особою, яка постраждала від насильства, пов’язаного з війною. 

Тематика викликала жвавий інтерес серед учасників. Одноголосно прийшли до висновку продовжити наукову дискусію в запланованій Кременчуцьким льотним коледжем ХНУВС ІV Міжнародній науково-практичній конференції «Авіація, промисловість, суспільство», а саме в секції «Рівні права та можливості: історія, сучасність, перспективи розвитку».

Друга частина лекції була присвячена міжнародним науковим здобуткам ХНУВС. Учасники ознайомилися з міжнародними проєктами та їх результатами, що реалізуються в університеті: проєкти програми Горизонт2020 «Європейське регіональне партнерство для ґендерної рівності в епоху цифрових технологій» (EQUALS-EU), «Взаємодія мережі розвідки й безпеки із суб’єктами промисловості та науки» (NOTIONES) та програми Еразмус+ за напрямом Жан Моне «Світлофор політики ЄС: ґендер, права, міграція та цифровізація» (GeRiMiD).

ВЗГ ХНУВС