На факультеті №3 Харківського національного університету внутрішніх справ продовжують роботу екзаменаційні комісії №4 та №5 щодо атестації здобувачів вищої освіти денної форми навчання (державне замовлення) за спеціальністю 262 «Правоохоронна діяльність».

Державний іспит включає теоретичну та практичну складові.

У межах теоретичного етапу здійснювалось опитування курсантів із питань щодо діяльності секторів превенції відділів поліції, вміння оцінювати та використовувати у практичній діяльності зміст положень нормативно-правових актів, що регламентують діяльність поліції. Особливу увагу приділено наявним здібностям курсантів оцінювати інформацію від населення в умовах воєнного часу та з урахуванням викликів сьогодення.

Практичний етап проводився у формі поліцейського квесту із використанням ситуаційних завдань, адаптованих до умов воєнного стану. Курсанти мали практично здійснити заходи із врегулювання конфліктів і складання необхідних документів: під час прибуття за викликом на сварку подружжя, сусідів; непорозуміння таксиста з пасажиром; під час виявлення осіб, що розпивають спиртні напої у громадському місці та порушують комендантську годину; під час виявлення колаборантів і диверсантів; за фактами порушення вимог дозвільної системи, торгівлі з рук та у невстановлених місцях; здійснення стабілізаційних заходів тощо.

ВЗГ ХНУВС