У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася зустріч курсантів з Героєм України, льотчиком 2-го класу, майором Повітряних сил ЗСУ Вадимом Ворошиловим (позивний «Karaya»). Його професійний шлях розпочався після закінчення Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. З кожним роком він удосконалював свої практичні навички, брав участь у бойових діях на Сході.

Після успішно виконаних складних бойових завдань у жовтні 2022 року над Вінниччиною місцеві назвали його «Привидом Вінниччини». За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу льотчику було присвоєно звання Герой України з врученням Ордена «Золота Зірка».

Вадим Ворошилов завітав до Харківського поліцейського вишу поспілкуватись з курсантами та поділитись життєвим та бойовим досвідом. Разом із першим проректором університету Олександром Моргуновим, проректором Анатолієм Клочком та курсантами хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України, які загинули під час виконання службових обов’язків, а також мирних громадян, що втратили своє життя через агресію РФ проти України.

Захід проходив у форматі запитання-відповідь – курсанти дізнались про різні аспекти військової служби українських бойових льотчиків, їхню роль у повномасштабній російсько-українській війні, про сучасну авіацію. Аудиторію також цікавили питання професійної підготовки військових льотчиків, фізичні та психологічні навантаження, якість і можливості західної техніки.

Від керівництва і колективу університету перший проректор Олександр Моргунов подякував льотчику за цікаву зустріч, за його героїзм і мужність, побажав перемоги над ворогом та вручив книгу – «Світло в кожному з нас».

Зустріч із живою легендою, справжнім патріотом України – це можливість кожному з нас рівнятися на кращих громадян нашої держави, брати з них приклад величезного патріотизму, безмежної любові до свого народу та країни.

ВЗГ ХНУВС