Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «Еволюція SMS-шахрайства: розуміння загроз і способів їх вирішення».

Вебінар провели засновник і генеральний директор Arkose Labs Кевін Госшалк та інженерний менеджер відділу безпеки в Snap Inc Нік Рева. Було наголошено, що шахрайство з використанням SMS-повідомлень – це загроза, яка розвивається, і методи зловмисників у цьому напрямі постійно змінюються. Шахрайство з телефонним зв’язком має складну багатоетапну схему атаки, яку розробники зловмисного програмного забезпечення продовжують удосконалювати.

Учасники отримали глибше розуміння загрози, що розвивається через SMS-шахрайство та способи використання шкідливих ботів для його здійснення.

На вебінарі було розглянуто: методи, які використовуються в атаках, керованих людьми та ботами; найновіші рішення для захисту від ботів; найкращі методи захисту організації.

Вебінар був корисним для розробки комплексної стратегії пом’якшення ризиків і загроз, пов’язаних із SMS-шахрайством.

ВЗГ ХНУВС