Доцентом кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету №1 Василем Корнієнком було проведено бінарне заняття з криміналістики для курсантів 3 курсу на тему «Особливості роботи зі слідами кримінальних правопорушень на місці події».
До проведення семінарського заняття в режимі Zoom-конференції приєдналися працівники Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС (НДЕКЦ) України: старший судовий експерт відділу криміналістичних видів досліджень Сергій Стрілець та провідна фахівчиня з організації наукової роботи відділу забезпечення діяльності Світлана Лозова.
Сергій Стрілець звернув увагу курсантів на повне та всебічне вивчення обстановки та обставин кримінальної події на місці скоєння злочину, застосування правильних технік виявлення та вилучення слідів. Присутнім були наведені приклади типових помилок, які допускають спеціалісти-криміналісти та слідчі під час фіксації, вилучення та пакування предметів, на яких зберігалися сліди; надано рекомендації, як правильно підготувати та надавати матеріали для подальшого експертного дослідження. Світлана Миколаївна розповіла курсантам про сучасні зразки криміналістичної техніки, що використовуються в Харківському НДЕКЦ.
Після відповідей на запитання курсантів, було підбито підсумки. Учасники висловили слова вдячності запрошеним представникам Харківського НДЕКЦ за цікаве та інформативне заняття.

ВЗГ ХНУВС