За ініціативи Департаменту освіти, науки та спорту у Міністерстві внутрішніх справ України з 27 березня по 7 квітня було реалізовано проєкт «Книги героям».

Під час акції працівникам апарату МВС вдалося зібрати понад 500 україномовних художніх та публіцистичних видань. Загалом закладами органів системи МВС зібрано понад 2 тисячі книг. До акції також долучилися нацгвардійці та працівники Державної міграційної служби України. Усі зібрані книги вже передані до Головного медичного центру Міністерства внутрішніх справ України та інших медичних закладів охорони здоров’я системи МВС для захисників та захисниць України, котрі проходять лікування чи реабілітацію. 

«Особливістю цього проєкту є те, що наші колеги, які передають книги, пишуть свої побажання та слова вдячності, а діти наших працівників підготували патріотичні малюнки, які вклали в книги. Я переконаний, що реалізація цього проєкту сприятиме покращенню дозвілля та прискорить одужання та реабілітацію наших хлопців та дівчат», — заявив директор Департаменту освіти, науки та спорту Олександр Тарасенко.

Один з співробітників Міністерства внутрішніх справ Володимир Гудков розповів, що вирішив долучитися до акції, аби через книгу українського письменника Василя Шкляра підняти бойовий дух бійців та подякувати за їхню мужність та відвагу: «Книгу підписав спеціально для захисників України, для всіх хто перебуває зараз на фронті, на війні. Саме вони роблять наше життя мирним. Вони захищають нас і ми віримо у те, що скоро буде перемога і віримо у світле майбутнє нашої держави».

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=polcr5FN9yg

ДОНС МВС