Здобувачі вищої освіти факультетів № 1 і № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ у межах національно-патріотичного виховання ознайомилися з лекційним курсом, розробленим викладачами кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 «Видатні постаті в історії України».

Курсанти прослухали лекції присвячені: «Видатним постатям доби Середньовіччя» (Володимиру Великому, Ярославу Мудрому, Данилу Галицькому), «Героям Нового часу» (Богдану Хмельницькому, Петру Дорошенко, Івану Мазепі) та «Видатним українцям Новітнього часу» (Михайлу Грушевському, Степану Бандері, В’ячеславу Чорновілу, Валерію Залужному, Володимиру Зеленському та ін.).

Головна мета цього курсу - продемонструвати здобувачам вищої освіти діяльність видатних особистостей в історії України. Розкрити їх особистий внесок у формування української державності на практичному та теоретичному рівнях.

Поглиблене ознайомлення з біографіями видатних діячів минулого та сьогодення сприятиме передачі своєрідної естафети боротьби за незалежність України теперішнім поколінням, до лав яких активно долучаються і молоді правоохоронці.

ВЗГ ХНУВС