Доцентка кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету №6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Антол пройшла онлайн-курс «Перша домедична допомога в умовах війни» через платформу Prometheus та отримала сертифікат.
Учасники курсу дізналися про алгоритм MARCHE та його складові, факти про кров, ознаки кровотечі та кровоспинні засоби, джгути та важливі принципи роботи з ними, основи зовнішнього масажу серця та методи зупинки немасивних кровотеч, дії для зігрівання потерпілого та опіках трьох ступенів, а також загальну хронологію надання допомоги. Вони навчилися зупиняти кровотечу методом накладання джгута (турнікету), тампонади та створювати джгути з підручних матеріалів, оцінювати свідомість постраждалого та звільняти дихальні шляхи, здійснювати зовнішній масаж серця, проводити огляд постраждалого тощо.
У курсі були представлені відеолекції, додаткові матеріали до лекцій, практичні завдання, тести для самоперевірки набутих знань, корисні посилання.
Навчальний курс створено за фінансової підтримки провідного українського благодійного фонду в США «Nova Ukraine», який сприяє всебічному розвитку України з 2014 р. Об’єднання організовує збір гуманітарної допомоги для постраждалих під час війни, підтримує освітні проєкти, культурні заходи та всіляко допомагає зміцненню громадянського суспільства в Україні.

ВЗГ ХНУВС