Професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Шуміло пройшов підвищення кваліфікації, завершивши навчальний курс «Оцінка шкоди довкіллю від російської агресії» на освітній платформі Prometheus. Курс розроблено ГО «Мережа захисту національних інтересів «АНТС» у рамках проєкту «Together for Environmental Democracy, Justice, and the Rule of Law in Ukraine» (TEDJusticeROL) / «Разом за екологічну демократію, справедливість і верховенство права в Україні», фінансованого The U.S. State Department, Bureau of Democracy, Human Rights and Labor (DRL).

Програма курсу складалася з чотирьох модулів: технічна оцінка шкоди, завданої довкіллю російською військовою агресією; методики економічної оцінки збитків, завданих природним ресурсам; правові засади оцінки та відшкодування збитків довкіллю внаслідок російської збройної агресії; як правильно говорити публічно про шкоду та збитки довкіллю від війни.

У рамках курсу провідні екологи, економісти, юристи вчили збирати та фіксувати докази, користуватися формулами, застосовувати чинне міжнародне та екологічне законодавство.

Досвід, що був отриманий під час опанування курсу стане в нагоді при викладанні навчальних дисциплін, а також підготовці навчально-методичних матеріалів.

Сумська філія ХНУВС