Для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ відділом соціально-гуманітарної роботи організовано відвідування концерту «Весняні хороводи». Майстерним виконанням пісень весняного циклу щедро поділився колектив Академічного ансамблю пісні й танцю «Поділля».

Особлива пора пробудження природи та початок весняно-польових робіт у наших пращурів-хліборобів отримали яскраве відлуння у пісенній творчості народу усіх регіонів України. Пісні-веснянки відомі й своєю ліричною частиною, оскільки ця пора року була часом знайомства молоді та зав’язування стосунків, які згодом призводили до укладання шлюбу. Артисти балету демонстрували те, без чого не обходилися молодіжні вечорниці й прогулянки – яскраві приклади народного танцю.

Усі українці сьогодні живуть надіями на визволення нашої землі. Мужні захисники України знають, що ведуть бій не лише за рідні простори, але й за продовження існування та вільний розвиток української культури, народного мистецтва. Для молодих правоохоронців така своєрідна екскурсія у світ весняної української пісні й танцю – це можливість кращого усвідомлення своєї ідентичності й вагомості спільної перемоги над ворогом.

ВЗГ ХНУВС