Багатотисячний колектив Харківського національного університету внутрішніх справ – працівники, курсанти, студенти, слухачі магістратури, ад’юнктури та докторантури, ветерани, випускники щиро вітають Вас із Днем народження!

Ви присвятили себе справі служіння Українському народу, інтересам держави і суспільства. Це не красиві слова, це Ваше кредо і справа всього Вашого життя.

Ім’я Олександра Бандурки відоме, без перебільшення, мільйонам людей в Україні й далеко за її межами. Вас цінують і поважають не лише як видатного державного діяча, вченого, педагога і правоохоронця, але й як добру, виважену, толерантну людину, яка завжди готова прийти на допомогу, дати мудру пораду й підтримати.

Ви ініціатор створення першого в Україні правоохоронного закладу вищої освіти – нашого рідного Харківського національного університету внутрішніх справ і його перший ректор. Пишаємося, що саме в Харкові було розпочато підготовку правоохоронців для самостійної й незалежної держави Україна. Ви є справжнім оберегом університету, символом патріотизму, мужності, відданості обраній справі. Нас завжди вражають Ваші працелюбність, далекоглядність, вміння бачити перспективу, приймати зважені й важливі рішення.

Сьогоднішнє свято Ви відзначаєте у важкий час випробувань, коли наша держава й увесь український народ протистоять жорстокому й цинічному російському агресору. І саме зараз, як ніколи, сучасним поколінням захисників держави необхідний Ваш величезний професійний, науковий і життєвий досвід, щоб вистояти і перемогти. Ми вчимося у Вас твердо стояти на землі, цінувати національні традиції, сімейні цінності, не забуваючи прагнути до зірок.

Людяність, оптимізм, виваженість завжди викликають повагу колег, створюючи поруч із Вами неповторну атмосферу тепла, взаєморозуміння та готовності наполегливо й плідно працювати.

Ваші заслуги відзначені численними відомчими та державними нагородами, але головне – це беззаперечний авторитет, який Ви здобули завдяки відданій службі в ім’я світлого майбутнього України.

Бажаємо, щоб Ваше життя завжди було щасливим і радісним, вітання друзів додавали наснаги у скарбничку Вашої душі, а доля оберігала від негараздів, завжди була щедрою на добро і міцне здоров’я. Разом ми переможемо!

Слава Україні! Героям Слава!

З глибокою повагою,

ректор ХНУВС Валерій СОКУРЕНКО

ректор ХНУВС 2012-2015 рр. Сергій ГУСАРОВ

ректор ХНУВС 2019-2020 рр., ректор ОДУВС Дмитро ШВЕЦЬ

24 квітня 2023 року