Доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 кандидатка філологічних наук Наталія Кобилко продовжила підвищення кваліфікації за напрямом «STEАM-освіта». Викладачка взяла участь у роботі круглого столу «STEАM-освіта: від теорії до практики» від ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та Інституту обдарованої дитини НАПН України. Під час заходу спікери наголосили на теоретичних засадах становлення STEАM-освіти, обговорили актуальні питання освітнього простору STEАM, продемонстрували навчальні STEАM-практики й технології.

Також Наталія Кобилко стала учасницею ХХ Міжнародної школи-семінару «Сучасні педагогічні технології в освіті», організованої Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут». Серія педагогічних майстерень, які діяли в межах заходу, були спрямовані на модернізацію освітнього процесу, інтеграцію новітніх практик у навчальні програми та вдосконалення особистісних професійних компетентностей викладача. Лекторами виступили як провідні вчені України, так і професори з Бельгії, Великобританії, Чехії, Мексики, Іспанії, США, Індії, Албанії. Учасники активно долучалися до дискусій, ділових ігор, майстер-класів і STEAM-лабораторій.

Нові реалії ставлять виклики перед освітою, тому сучасний викладач має постійно розвиватися й самовдосконалюватися, щоб відповідати вимогам часу.

ВЗГ ХНУВС