Представниці відділення юридичної клініки Харківського національного університету внутрішніх справ у місті Кам'янець-Подільський – професорка кафедри теорії та історії держави і права Юлія Загуменна та доцентка цієї ж кафедри Олена Юшкевич взяли участь у Міжнародному науковому форумі «Розвиток юридичної клінічної науки і освіти: виклики та перспективи», що проходив на базі юридичної клініки юридичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса.
Унікальний і дуже важливий для розвитку юридичного клінічного руху захід було організовано за підтримки Асоціації юридичних клінік України, Міністерства освіти і науки України, ГО «Трудові Ініціативи», закордонної організації Polish Legal Clinics Foundation.
У форумі взяли участь керівники провідних юридичних клінік України, які обговорили актуальні напрямки розвитку юридичних клінік в Україні. Серед ключових питань, що обговорювались: сучасні виклики для роботи юридичних клінік, формати комунікації учасників, використання онлайн симуляцій, робота клінік під час дистанційного навчання, роль клінік в системі безоплатної правової допомоги, діяльність спеціалізованих клінік, діджиталізація клінічної освіти та інші важливі питання.
За результатами форуму буде видано фаховий журнал «Правничий часопис Донецького національного університету імені Василя Стуса» та збірку тез.
Набуті знання будуть впроваджені у діяльність відділення юридичної клініки Харківського національного університету внутрішніх справ у м. Кам'янець-Подільський.

ВЗГ ХНУВС