Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «Building the foundation of a modern data architecture».

Традиційні підходи до керування даними, що покладаються на збір даних у централізованому сховищі даних, такому як хмарне сховище даних або озеро даних, є основними будівельними блоками для зусиль з їх модернізації. Однак потрібно більше, щоб задовольнити різноманітні потреби сучасних організацій. Закони про гібридні/багатохмарні технології, SaaS і конфіденційність даних – це лише кілька прикладів того, чому вони залишатимуться розповсюдженими.

Учасники вебінару обговорювали необхідність доповнити ці централізовані рішення логічною платформою керування даними, яка встановлює рівень абстракції для всіх активів корпоративних даних, забезпечуючи миттєвий доступ до будь-якого набору даних незалежно від його розташування, формату чи затримки.

Під час онлайн-заходу обговорювалися такі питання: «Потреба в сучасній хмарній архітектурі даних», «Тенденції та найкращі практики для сучасного стеку даних», «Основні можливості, необхідні для створення архітектури Data Fabric та/або Data Mesh», «Як спростити керування даними та програми безпеки».

ВЗГ ХНУВС