Для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ проведено відеолекторій з нагоди пам’ятних подій, до яких причетні старші покоління практично всіх українських родин. На початку заходу до присутніх звернувся проректор університету Анатолій Клочко.

Лекцію, що супроводжувалася слайдшоу, прочитав доцент кафедри історії держави та права кандидат історичних наук Геннадій Дедурін. Розуміння важливих історичних подій надає курсантській молоді усвідомлення необхідності боротьби цивілізованого світу проти порушників міжнародного права, розповсюджувачів геополітичних химер й антигуманних режимів, які безвідповідальною політикою розв’язують війни, плекають ненависть і ксенофобію, прирікають мільйони людей на смерть та страждання.

На завершення було продемонстровано один із відеоматеріалів Українського інституту національної пам’яті, який пояснює кардинальну відмінність Дня перемоги над нацизмом в Україні та в країні-агресорці. Сьогодні саме РФ, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі. Перемога над цим злом подарує світу надію на неповернення до часів тотальних воєн і тоталітарних режимів. Така перемога буде перемогою всіх народів, які бачать майбутнє світу у цінуванні людини, миру і вільній співпраці.

Захід був організований відділом соціально-гуманітарної роботи університету.

ВЗГ ХНУВС