Відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 в онлайн режимі під головуванням доцента кафедри конституційного і міжнародного права кандидата юридичних наук, доцента Олександра Радченка. У заході взяли участь викладачі кафедри конституційного і міжнародного права та члени наукового гуртка. Засідання гуртка було присвячено Дню Європи, який у цьому році вперше відзначається в Україні 9 травня.

Керівник наукового гуртка доцент Олександр Радченко розповів про засади та історію свята, його символізм і цінність для європейських країн, а також розкрив його значення для сучасної України в умовах збройної агресії Росії проти нашої держави та в контексті закріпленого в Конституції України стратегічного зовнішньополітичного курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Учасники засідання також обговорили актуальні питання діяльності наукового гуртка, заслухали інформацію від членів гуртка про стан їхньої поточної наукової роботи.

ВЗГ ХНУВС