Напередодні відзначення Дня матері та Міжнародного Дня сім’ї у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася поетична зустріч «Між нами близькими», організатором якої виступила голова культурно-масового сектору студентсько-курсантського Парламенту, поет-початківець, курсантка 1 курсу Вікторія Ярова. Вікторія підготувала цікаву презентацію, де були висвітлені сімейні історії з життя курсантів-першокурсників, за якими одногрупники вгадували один одного.

Невимушена атмосфера сприяла тому, що курсанти розповідали про свої родинні традиції, ділилися спогадами та декламували поезію, присвячену найдорожчим, найріднішим і наймилішим серцю матусям. У рамках поетичної зустрічі натхненно і проникливо лунали відомі віршовані рядки та авторські твори у виконанні курсантської молоді: Олександра Овчарова «Приснилося, що я вернувся додому», Світлани Півовароввої «Родинне тепло», Юлії Івченко «Мамо моя, рідна і єдина», Ангеліни Правдюк «Скільки віршів написано про маму», Володимира Коржа «З літер снується, в’яжеться слово», Владислави Кіхтенко «Виглядай мене, мамо», Вікторії Ярової «Мій світ починався з її долонь», Яни Стеблянко «Матусям уклонімось знов і знов», Максима Ананка «Вогнище родинне».

Провідний фахівець Ганна Мітітєл зазначила: «Найцінніше, що може дати сім’я – батьківське кохання. День матері є чудовою нагодою сказати мамі, як ви її цінуєте та потребуєте. Любіть і поважайте своїх матерів! Нехай 14 травня буде особливим днем для кожної мами, яка почує від вас слова підтримки, любові та вдячності».

Материнство завжди було нелегкою та відповідальною місією. Особливо сьогодні дуже важко тим матерям, чиї сини і доньки зі зброєю в руках боронять нашу свободу, мир, та мабуть найважче тим матерям, чиї діти віддали життя за Україну і вже ніколи не повернуться до рідної домівки.

Бережіть найцінніше! Любіть найсвятіше!

Сумська філія ХНУВС