У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося засідання членів робочої групи із розробки та вдосконалення освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 071 «Облік і оподаткування».

Моніторинг та перегляд освітньо-професійної програми проведено відповідно до вимог Положення про навчально-методичне забезпечення освітнього процесу, порядок та затвердження його компонентів. Засідання кафедри соціальних та економічних дисциплін факультету № 2 пройшло за участі завідувача кафедри, гаранта програми Сергія Ткаченка, членів робочої групи, представників (стейкхолдерів) з Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку ГУНП у Вінницькій області, представників курсантсько-студентського самоврядування університету з метою підвищення якості освітньої програми та її вдосконалення.

Під час заходу було зроблено висновок, що освітньо-професійна програма відповідає вимогам Стандарту вищої освіти за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, а підготовка здобувачів вищої освіти поєднує теоретичні та практичні знання. Особливістю програми є її спрямованість на гармонійне формування компетентностей у сферах обліку і аудиту та правозастосування з урахуванням специфіки правоохоронної діяльності.

Окремо було зазначено, що в умовах військових дій необхідним є відображення особливостей організації діяльності правоохоронних органів під час воєнного стану, запровадження додаткового вивчення питань із психологічної підготовки працівників поліції та вдосконалення володіння іноземною мовою професійного спрямування, запропоновано коригування структурно-логічної схеми навчання.

За результатами обговорення наголошено, що освітньо-професійна програма відповідає вимогам, що висуваються до такого виду робіт і може бути рекомендована для затвердження та використання у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС