Під головуванням та за співорганізації Урядової уповноваженої з ґендерної політики Катерини Левченко проведено робочу онлайн-нараду щодо стану виконання Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Протягом зустрічі було представлено дослідження, проведене Експертним центром з прав людини, за темою «Права потерпілих від насильницьких злочинів в Україні: міжнародні стандарти  та національні практики».

Також оголошено про підготовку проведення 9-го тематичного засідання Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок й чоловіків на тему «Протидія домашньому насильству в період війни та відновлення, з урахуванням потреб різних цільових груп».

Обговорено роботу «Гарячої лінії» з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за коротким номером 15-47, яка працює цілодобово. Також діє вебсайт: https://1547.ukc.gov.ua./. Зазначено, що для реєстрації звернення особливо актуальними є ситуації, коли постраждалі не мають змоги говорити.

За номером +38 (044) 284-19-43 (оплата за тарифами відповідного оператора зв’язку) приймаються дзвінки з-за кордону.

Зокрема, зазначена важливість популяризувати номер психологічної допомоги для чоловіків (в т.ч. військовослужбовців): 23-45.

Гаряча лінія працює цілодобово і консультує з усіх питань, зокрема попередження насильства.

У заході взяла участь радниця ректора ХНУВС з ґендерних питань кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан.

ВЗГ ХНУВС