Доцентка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Тетяна Геращенко з нагоди Дня науки в Україні провела кураторську годину з курсантами групи 201 на тему «Видатні українці, які змінили світ».

Вона наголосила, що Україна подарувала світові велику кількість талановитих людей, серед яких видатні вчені, винахідники, нобелівські лауреати, письменники, музиканти, спортсмени, лікарі, громадські діячі. Видатні українці творили історію і змінювали світ.

Курсанти переглянули фільм про видатних вчених, які прославили Україну: хірурга-кардіолога Миколу Амосова; винахідника глюкометра Петра Бобонича; конструктора ракето-космічних систем Сергія Корольова; винахідників різних методів зварювання Євгена та Бориса Патонів; винахідника компакт-диска В’ячеслава Петрова; авіаконструктора, творця гвинтокрила Ігоря Сікорського; винахідника кінескопу Йосипа Тимченка та інших. Саме завдяки їхнім винаходам і науковим досягненням світ дізнавався про Україну. Вони – наша гордість і приклад для наслідування.

Сумська філія ХНУВС