Щорічно 23 травня в Україні відзначається свято День Героїв, яке було запроваджено на честь усіх захисників нашої країни, які боролися та продовжують боротися й відстоювати незалежність та територіальну цілісність. Це свято має особливу цінність для всіх українців, адже кожного громадянина, який протистоїть російській агресії, захищає рідну землю, працює на благо Батьківщини, воює на полі бою або займається волонтерською діяльністю, можна назвати українським героєм.

Відзначення Дня Героїв – свідчення твердої волі українського народу. Воно стало темою обговорення під час засідання наукового гуртка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 ХНУВС, в якому взяли участь завідувачка кафедри Ірина Панова, керівниця наукового гуртка Вікторія Мельник, викладачі кафедри та студенти. Відкриваючи захід, Ірина Панова акцентувала увагу студентів на важливості вшанування пам’яті всіх Героїв України, які поклали своє життя за волю, свободу та незалежність нашої країни протягом століть та продовжують це робити сьогодні. Презентуючи свою доповідь «Герої України-борці за волю України», студентка Арієль Гордієнко розповіла історію виникнення свята та висвітлила героїчні вчинки борців за національні інтереси на сучасному етапі. Сергій Скрипка виступив із доповіддю «Герої України: від лицарства Київської Русі до сьогодення».

Підбиваючи підсумки засідання, Вікторія Мельник подякувала присутнім та окреслила майбутні плани роботи наукового гуртка в наступному навчальному році.

ВЗГ ХНУВС