З нагоди відзначення Дня слов’янської писемності та культури відділом соціально-гуманітарної роботи було організовано участь здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ у презентації книги «Українська міфологія». Вона відбулася у читальній залі Вінницької обласної наукової універсальної бібліотеки ім. В. Отамановського. Автор книги – волинський письменник, художник, дослідник української міфології Валерій Войтович. У зустрічі також взяли участь місцеві письменники, краєзнавці, історики, бібліотечні фахівці та студентська молодь. 

Валерій Войтович – автор понад двох десятків літературно-художніх творів, монографій, словників та інших видань з історії та культури України, її міфології, великої кількості живописних та графічних творів. Серед них книга «Українська міфологія» (2002), яка є спробою осмислення надзвичайно багатого та яскравого світу української дохристиянської міфології – народних уявлень, звичаїв та обрядів, вірувань і повір’їв тощо.

Ця зустріч для молодих правоохоронців стала можливістю кращого розуміння загальнослов’янських коренів української культури.

ВЗГ ХНУВС