У Харківському національному університеті внутрішніх справ пройшло бінарне заняття для курсантів факультету № 3 групи 105 за темою «Кваліфікація адміністративних правопорушень» у межах навчальної дисципліни «Основи адміністративно-юрисдикційної діяльності». Заняття провели доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ірина Казанчук разом із дільничним офіцером поліції сектору превенції відділення поліції № 1 Коростенського РУП ГУНП у Житомирській області.

Він поділився з курсантами власним досвідом практичної роботи, звернув увагу на такі питання: особливості здійснення провадження у справах про адміністративні правопорушення, підвідомчі дільничним офіцерам; порядок складання процесуальних документів за різними складами адміністративних правопорушень відповідно до норм КпАП України; специфіка притягнення осіб до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин; протидія домашньому насильству; порушення обмежень, визначених Законом України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» тощо.

Під час заняття присутні також обговорили методики спілкування поліцейського з різними верствами населення. Ірина Казанчук та поліцейський наголосили на важливості правильного тлумачення норм чинного законодавства України у подальшій службовій діяльності в підрозділах Національної поліції.

ВЗГ ХНУВС