Доцентка кафедри соціології та психології ХНУВС Олена Шахова пройшла підвищення кваліфікації в онлайн-форматі в межах міжнародної довгострокової освітньої програми «Підвищення кваліфікації по гештальт-терапії. Гештальт-підхід у роботі зі складними клієнтами і в роботі з парою і групою». Навчальний модуль відбувся за темою «Тілесно-фокусований аспект у роботі гештальт-терапевта», тренеркою виступила – гештальт-терапевт і супервізор, акредитований ЄАГТ, член ЄАГТ та Норвезького Співтовариства Психотерапевтів (NPF) Анна Юдін.

Учасники семінару розглянули такі питання: історія виникнення тілесного підходу в гештальті; тілесний процес із точки зору феноменології, структури self та теорії поля; робота з тілом, травмою та травматичним досвідом з фокусуванням на тілесну присутність; особливості роботи з тілесними переживаннями онлайн. Обсяг навчальних годин – 30, сертифікат № 1332/2023.

Гештальт-терапія – це один з найпопулярніших напрямків сучасної психотерапії, що інтегрує досягнення гештальтпсихології, психоаналізу і холістичної теорії. Гештальт-терапію визначають як допомогу людині в пошуку справжньої життєвості, здатності задовольняти свої потреби, насолоджуватись життям «тут і тепер», прагнути до відкритого і безпосереднього контакту з іншими людьми, до «зустрічі» та близькості.

ВЗГ ХНУВС