Старша викладачка кафедри іноземних мов факультету № 4 Лариса Сазанова взяла участь у Міжнародному підвищенні кваліфікації наукових, науково-педагогічних працівників і працівників закладів освіти «Інтерактивні технології змішаного навчання при підготовці магістрів та здобувачів доктора філософії (PhD) в країнах Європейського Союзу та України». Захід організовано Інститутом Науково-дослідний Люблінського науково-технологічного парку та IESF Міжнародної фундації науковців та освітян.

Мета вебінару – впровадження інтерактивних технологій задля розвитку критичного, креативного та логічного мислення здобувачів освіти інструментами, що доступні педагогу в навчальному процесі та ефективного використання можливостей хмарних сервісів в онлайн-навчанні.

Викладачка опрацювала навчальні онлайн-матеріали за темами: «Інтерактивні хмарні технології та технології змішаного навчання», «Сучасна освіта та нові технології в освіті. Досвід країн ЄС», «Технології SMART в освіті в усьому світі», «Основні типи комунікативної взаємодії в мережі «Інтернет». Веб-конференція (інтернет-конференція)», «Гейміфікація освіти – практичні ігри та інтерактивні способи залучення студентів», «Змішане навчання: як ефективно поєднувати онлайн та оффлайн в інтерактивному навчанні на платформах Zoom та Moodle».

За результатами проходження курсу Лариса Сазанова набула професійні та загальні навички використання європейського досвіду в закладах освіти щодо впровадження інтерактивних технологій та хмарних сервісів в онлайн-навчанні з дисципліни «Іноземна мова професійного спрямування» за напрямами «Правознавство», «Правоохоронна діяльність», «Фінанси та банківська справа» та отримала міжнародний сертифікат (1.5 ECTS – 45 годин).

ВЗГ ХНУВС