Харківський національний університет внутрішніх справ із метою удосконалення надання освітніх послуг систематично здійснює моніторинг та оновлення освітніх програм. Протягом кількох місяців гаранти освітньо-професійних (освітньо-наукових) програм отримували від зацікавлених сторін – стейкхолдерів, випускників і здобувачів вищої освіти університету пропозиції та рекомендації щодо покращення освітніх програм. Для подальшої оптимізації роботи з моніторингом і переглядом освітньо-професійних (освітньо-наукових) програм навчально-методичним відділом була організована та проведена робоча зустріч із гарантами.

Під час зустрічі, зважаючи на необхідність забезпечення якості освітнього процесу, особлива увага була звернена на перегляд компонентів освітньо-професійних програм та їх логічної послідовності, а також фахові компетентності, які набуватимуть здобувачі вищої освіти з урахуванням вимог сьогодення та воєнного стану.

Присутніх також ознайомили з онлайн-заходом, організованим Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти «Якість вищої освіти по-європейськи: чого чекати українським університетам?». Він був присвячений обговоренню Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення якості вищої освіти». У законопроєкті були враховані вимоги європейського освітнього простору, а саме – впровадження постакредитаційного моніторингу, незалежного апеляційного органу в межах Національного агентства та вдосконалення системи інституційної акредитації.

ВЗГ ХНУВС