До Міжнародного дня миротворців Організації Об’єднаних Націй для курсантів факультетів № 1 та № 4 ХНУВС проведено зустріч-бесіду з учасниками міжнародних миротворчих місій у Південному Лівані – військовим Володимиром Барановським і лікарем Олегом Ковальовим.
Володимир Барановський поділився власним досвідом служби у миротворчій місії. Він учасник бойових дій з розмінування територій Чернівецької та Івано-Франківської областей від залишків вибухонебезпечних предметів першої та другої світових війн. На особистому рахунку військового 503 знешкоджені вибухонебезпечні предмети. Володимир Іванович розповів, що брав участь у миротворчих операціях ООН у складі Третього окремого інженерного батальйону, що входив до складу багатонаціональних Сил ООН з підтримки миру у Південному Лівані м. Канна, а також проходив службу у складі оперативної групи штабу місії ООН, миротворчого контингенту тимчасових Сил місії ООН у Південному Лівані. Сьогодні він навчає школярів предмету «Захист України» та виконує обов’язки начальника відділу по роботі з особовим складом ІІ добровольчого батальйону ТРО.
Олег Коваль розповів про особливості проходження служби у Лівані під час гуманітарної місії від ООН у складі окремого загону розмінування та верифікації. У той час він разом із своїми колегами лікував як місцевих жителів, так військовослужбовців інших контингентів військ, які були присутні у Південному Лівані. Зараз Олег Коваль працює дитячим ортопедом-травматологом у дитячому медичному центрі.
Курсанти активно ставили запитання з приводу службової діяльності та повсякденного життя миротворців.
Захід організовано та проведено відділом соціально-гуманітарної роботи університету.

ВЗГ ХНУВС