З нагоди Міжнародного дня миротворця ООН для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ відділом соціально-гуманітарної роботи було проведено тематичний відеолекторій. Захід відкрив проректор Анатолій Клочко, який підкреслив великий досвід, що отримали представники університету, працюючи у миротворчих місіях та готуючи кваліфіковані кадри, здатних нести службу у підрозділах цивільної поліції ООН.

Фахівець відділу соціально-гуманітарної роботи Андрій Прохоров підготував слайд-шоу та продемонстрував матеріали про працівників університету, за плечима яких є унікальний досвід миротворця-поліцейського.

У заході також взяла участь викладачка кафедри тактичної та спеціальної підготовки Ганна Циркулєнко. Вона пояснила присутнім, у чому схожість завдань, з якими стикаються миротворці цивільної поліції ООН, з тими, що вирішують сьогодні українські поліцейські на деокупованих територіях.

Молоде покоління правоохоронців має рівнятися на стандарти служби і самопідготовки високопрофесійних фахівців – учасників миротворчих місій, заслуги і професіоналізм яких вшановує весь світ.

ВЗГ ХНУВС