Доцентка кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Антол пройшла онлайн-курс «Вивчаючи міжнародне гуманітарне право» через платформу Prometheus та отримала сертифікат.

Учасники курсу здобули базові знання з міжнародного гуманітарного права та змісту концепції правосуддя перехідного періоду, ознайомились з правилами особистої безпеки та поведінки в умовах збройного конфлікту чи надзвичайної ситуації. Вони отримали поглиблення своїх правових та громадянських компетентностей, нове бачення щодо важливості відповідального ставлення до власного вибору, комплексний погляд на співвідношення гуманності та військової необхідності в період збройного конфлікту та відповідальності за порушення міжнародного гуманітарного права, дізналися про форми й методи викладання міжнародного гуманітарного права та складних суперечливих тем загалом.

Під час курсу були представлені відеолекції, додаткові матеріали до лекцій, практичні завдання, тести для самоперевірки набутих знань, корисні посилання.

Створення навчального курсу стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у межах Програми «Права людини в дії», яку виконує Українська Гельсінська спілка з прав людини.

ВЗГ ХНУВС