Бінарне заняття із дисципліни «Екологічне право» провела старша викладачка кафедри трудового та господарського права факультету № 2 Тамара Яценко для курсантів 2 курсу навчальної групи 203 факультету № 1 за темою «Юридична відповідальність за екологічні правопорушення» за участі судової експертки Харківського обласного бюро судової медичної експертизи Раміни Султанової. 

Під час обговорення питань щодо юридичної відповідальності та особливостей призначення судово-екологічних експертиз Раміна Султанова акцентувала увагу курсантів на проблемі протидії екологічним правопорушенням за сучасних умов, що мають комплексний та інтегративний характер, зумовлений деструктивним впливом цих посягань на довкілля, можливими шкідливими наслідками для життя та здоров'я людей, майна, безпеки виробництва, системи господарювання в державі. Запровадження судово-екологічної експертизи як самостійного класу експертних досліджень є закономірним процесом, необхідність якого зумовлена реаліями сьогодення, а ще більшою мірою – завтрашнім днем, оскільки екологічні проблеми набувають все більш важливого значення в житті сучасної людини, у суспільстві, промисловості, економіці і, навіть, політиці. Саме судово-екологічна експертиза досліджує негативний антропогенний вплив на конкретні об'єкти навколишнього середовища. Така експертиза здійснюється в процесі кримінального, цивільного, адміністративного та господарського судочинства. 

Наприкінці заняття курсанти поставили багато запитань представниці Харківського обласного бюро судової медичної експертизи та отримали на них вичерпні й розгорнуті відповіді.

ВЗГ ХНУВС